Forside
Introduktion
Honning
Chokolade
Produkter
Kurser
Foredrag
Salg
Links

Hyldehuset
Toftemosevej 41
3100 Hornbæk
Tel 49 70 30 71
send mail


Introduktion

Hyldehuset ligger i Hornbæk med ryggen til Hornbæk Plantage og i læ for de kraftige vinde fra nordvest og sydvest. 
Biavlen foregår i flere bigårde inden for en radius af 10 km. Bigårdene står alle ved skovområder, så bierne både har natur- og kulturområder at hente nektar og pollen fra. Honningen tages fra bierne fire gange i løbet af sommeren, hvilket giver et sortiment af honning, der varierer i farve og smag. 

Chokoladen blev fremstillet som hobbyproduktion indtil december 2001, hvor chokoladen vandt Danmarksmesterskabet for fyldte chokolader. Førstepladsen fik en støbt mørk chokolade med fyld af æble/honning trøffel, og andenpladsen fik en støbt hvid chokolade med citroncreme. I 2002 blev chokoladen sat i produktion og sælges nu side om side med honningen.

Fremstilling af fyldt chokolade er en lang proces med udstrakt temperaturkontrol. Chokoladen tempereres først, dvs en opvarmning til 45°C, en afkøling til 27°C og opvarmning til 32°C igen. Chokoladen hældes i forme og afkøles i nogle minutter. Formen vendes nu, så chokoladen løber ud; men efterlader en skal af chokolade. Formen med chokolade afkøles nu ved 12°C. Denne afkøling sikrer en korrekt krystallisering af chokoladen, dvs den bliver sprød og krymper 2%. Nu kommes fyldet i skallen. Hyldehusets fyld er hvid eller mørk trøffel med forskellig smag, fx orange, citron, mocca, lynghonning, kanel, stjerneanis, nougat, safran, kokos, valnød, æble eller kardemomme. Når fyldet er størknet, lukkes med et låg af flydende chokolade. Efter størkning kan chokoladerne endelig vendes ud af formen.

Chokoladen - og honningen - opbevares helst ved 12-15°C, det sikrer den længste holdbarhed og den største smagsoplevelse.

God fornøjelse !

 

Hyldehuset, Nicolaj Wium, Toftemosevej 41, 3100 Hornbæk, Tel 49703071, information@hyldehuset.dk

 

 

Se Fødevarestyrelsens smileyrapporter